utorak, 26 mart 2019

portal Romalitika

portal Romalitika

Gostujući u emisiji "Uklonimo barijere" Sokolaj je kazala da njeni sunarodnici zaslužuju bolji život.

Uz nacionalnu himnu, a nakon toga ples i igru djece iz osnovne škole Božidar Vuković Podgoričanin na Koniku počela je školska godina za prvake u ovoj školi.

Beriša je ocijenio da je nepotizam pri zapošljavanju u državnim organima više nego prisutan i da je tužna činjenica da određeni broj ljudi živi na rubu egzistencije.

U Tivtu su po drugi put za manje od mjesec dana vatrogasci gasili požar.

Na zvaničnoj fejzbuk (facebook) stranici organizacije NVO Mladi Romi juče je objavljen dokument u formi javnog poziva Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) za stanovnike kampa Konik.

Nevladine organizacije (NVO) Omladinski kulturni centar iz Herceg Novog, Romska organizacija mladih Koračajte sa nama – Phiren amenca iz Podgorice i Građanski kreativni centar sa Cetinja učestvovale su u 

Predstavnici Vlade, osam crnogorskih opština i Savjeta Evrope potpisali su danas Memorandum o saradnji u okviru programa ROMACTED, čiji je cilj, kako je saopšteno, da se poboljša položaj Roma i Egipćana na lokalnom nivou.

Romska organizacija mladih "Phiren Amenca" je u periodu od 8. do 12. jula informisala više od 200 romskih porodica iz Podgorice o procesu legalizacije bespravno sagrađenih objekata kao i načinu pokretanja postupka za legalizaciju.
  1. Drugi pišu
  2. Najčitanije
  3. Komentari