utorak, 11 avgust 2020

Željko Jovanović je direktor Kancelarije Romska inicijativa, Fonda za otvoreno društvo u Berlinu. Jedan je od najistaknutijih boraca za prava Roma i Romkinja u čitavoj Evropi i neko ko je otvorio novu perspektivu u borbi za prava romske nacionalne manjine.
Nils Mužnjeks, komesar za ljudska prava Savjeta Evrope kojem se približava kraj mandata, u razgovoru za Evropsku mrežu za pitanja apatridije (ENS) govori o svom radu u proteklih šest godina i osvrće se na rezultate i prepreke u rješavanju pitanja apatridije u periodu od kada je započeo funkciju. Ubrzo nakon…
Selvije Mustafi, ima 22 godine i studira engleski jezik i književnost na Univerzitetu Jugoistočne Evrope – Max Van Der Shtul u Tetovu. Jedna je od mladih romskih aktivistkinja u Makedoniji koja se bori za jednak položaj romske zajednice u društvu.
Kada se spomene fudbal mnogi smatraju da je ovaj sport rezervisan samo dječacima i momcima i nikako djevojkama.
Želim da budem kao Nejmar ili Kristijano Ronaldo Eminović Vaid ima 16 godina i učenik je Srednje stručne škole "Spasoje Raspopović", smjer pekar. Živi u Podgorici, tačnije u naselju Konik, gdje je nastanjen najveći broj romske populacije, i bavi se fudbalom od svoje šeste godine.
  1. Drugi pišu
  2. Najčitanije
  3. Komentari
loader