July 9, 2020

Predstavnici medija za prvih pola godine objavili su 721 vijest kada su u pitanju pripadnici romske zajednice što znači da su se u crnogorskim medijima moglo naći četiri objave dnevno kada je riječ o ovoj populaciji.

Habib Nurmagomedov je kazao nakon meča sa Konorom MekGregorom da je napao tim irskog borca zbog toga što su uputili niz uvreda na njegovu religiju i naciju.

U Domu solidarnosti u Sutomoru održan je dvodnevni Međunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana - razmjena najboljih praksi, kojeg je Crveni krst Crne Gore organizovao uz podršku Italijanskog Crvenog krsta.

Gostujući u emisiji "Uklonimo barijere" Sokolaj je kazala da njeni sunarodnici zaslužuju bolji život.

Beriša je ocijenio da je nepotizam pri zapošljavanju u državnim organima više nego prisutan i da je tužna činjenica da određeni broj ljudi živi na rubu egzistencije.

U Tivtu su po drugi put za manje od mjesec dana vatrogasci gasili požar.

Na zvaničnoj fejzbuk (facebook) stranici organizacije NVO Mladi Romi juče je objavljen dokument u formi javnog poziva Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) za stanovnike kampa Konik.

Nevladine organizacije (NVO) Omladinski kulturni centar iz Herceg Novog, Romska organizacija mladih Koračajte sa nama – Phiren amenca iz Podgorice i Građanski kreativni centar sa Cetinja učestvovale su u 

Predstavnici Vlade, osam crnogorskih opština i Savjeta Evrope potpisali su danas Memorandum o saradnji u okviru programa ROMACTED, čiji je cilj, kako je saopšteno, da se poboljša položaj Roma i Egipćana na lokalnom nivou.

Romska organizacija mladih "Phiren Amenca" je u periodu od 8. do 12. jula informisala više od 200 romskih porodica iz Podgorice o procesu legalizacije bespravno sagrađenih objekata kao i načinu pokretanja postupka za legalizaciju.
  1. Aver skirinen
  2. Najdrabaripe
  3. Komentari