July 9, 2020

NVO Phiren amenca i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Potpisali memorandum o saradnji

Objavio  Dec 15, 2017

NVO Koračajte sa nama - Phiren amenca i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava potpisali su danas memorandum o saradnji i time ojačali saradnju u cilju unaprijeđenja i zaštite ljudskih prava romske zajednice.

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka istakao je značaj zajedničke saradnje i pozdravio sve veće uključivanje mladih obrazovanih aktivista iz romske zajednice sa namjerom da se poboljša položaj i kvalitet života ove zajednice.

Elvis Beriša, izvršni direktor Romske organizacije mladih Koračajte sa nama - Phiren Amenca kazao je da će dalji fokus saradnje biti usmjeren na aktivnosti koji se odnose na razvoj identiteta Roma u Crnoj Gori.

Saradnja će pratiti i aktivnosti koje se odnose i na unaprijeđenje socijalnog i ekonomskog položaja romske i egipćanske populacije, zatim pitanje stambene situacije, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, zapošljavanje, pravni status, socijalnu i porodičnu zaštitu, kao i identitet.

Memorandum o saradnji ispratiće period do 2020 kada ističe Strategija za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2016-2020, stoji u saopštenju Ministartstva za ljudska i manjinska prava.

Last modified on Friday, 15 December 2017 22:39
portal Romalitika

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Login to post comments
  1. Aver skirinen
  2. Najdrabaripe
  3. Komentari