utorak, 11 avgust 2020

Gostujući u emisiji "Uklonimo barijere" Sokolaj je kazala da njeni sunarodnici zaslužuju bolji život.
U Tivtu su po drugi put za manje od mjesec dana vatrogasci gasili požar.
Centar za romske inicijative (CRI) prošle godine počeo je sa realizacijom projekta “Zajedno protiv dječijih ugovorenih brakova”, kojem je cilj bio ukazivanje široj javnosti, predstavnicima/cama relevantnih institucija i samoj romskoj i egipćanskoj zajednici na rizike i posledice dječijih ugovorenih brakova.
NVO Udruženje za romske afirmacije realizovala je projekat „Romska svadba“ u okviru kojeg su održali tri predstave pod istim nazivom u cilju promocije romske kulture i tradicije. Projekat je finansijski podržala kancelarija organizacije Help.
Tokom projekta "Pravo na rad kao osnov ravnopravnosti socijalne inkluzije” šesnaest pripadnica romske i egipćanske populacije (RE) iz naselja Vrela ribnička u Podgorici, obučeno je za izradu nakita, pletenje i šivenje i osposobljeno za samostalan rad.
BIJELO POLjE Na panel diskusiji u Srednjoj stručnoj školi, u organizaciji NVO "Klub kulture, podržanoj od strane "Mladih Roma iz Podgorice, u projektu "Romi sa sjevera Crne Gore-neuslovi života, ocijenjeno je da je status Roma i Egipćana na području opština Bijelo Polje, Pljevlja i Rožaje veoma težak.
Upis u prvi razred osnovne škole počeo je u ponedjeljak, 23. aprila za svu djecu rođenu 2012. godine odnosno djeca koja navršavaju šest godina u ovoj kalendarskoj godini. Od ove godine važi teritorijalni princip, što znači da će se za svaku školu odrediti pripadajuća naselja/ulice, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.
Koalicija “Ujedinjena podrška romskoj inkluziji u Crnoj Gori” uputila je reagovanje medijima i Crvenom Krstu Crne Gore zbog, kako navode u saopštenju, etiketiranja Roma i Egipćana kao vandala i kradljivaca u tekstovima objavljenim 13. aprila u Dnevnim novinama Dan, Pobjeda i na portalu CDM, a iza kojih stoji stav Duška…
Romska organizacija mladih „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“ obilježila je na Trgu nezavisnosti 12. april - Međunarodni dan djece ulice performansom mladih iz romske i neromske zajednice.
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kiminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, podnijeli krvičnu prijavu protiv tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica,saznajemo iz Vijesti.
  1. Drugi pišu
  2. Najčitanije
  3. Komentari
loader