četvrtak, 09 jul 2020

Predstavnici medija za prvih pola godine objavili su 721 vijest kada su u pitanju pripadnici romske zajednice što znači da su se u crnogorskim medijima moglo naći četiri objave dnevno kada je riječ o ovoj populaciji.
U Domu solidarnosti u Sutomoru održan je dvodnevni Međunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana - razmjena najboljih praksi, kojeg je Crveni krst Crne Gore organizovao uz podršku Italijanskog Crvenog krsta.
Beriša je ocijenio da je nepotizam pri zapošljavanju u državnim organima više nego prisutan i da je tužna činjenica da određeni broj ljudi živi na rubu egzistencije.
Na zvaničnoj fejzbuk (facebook) stranici organizacije NVO Mladi Romi juče je objavljen dokument u formi javnog poziva Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) za stanovnike kampa Konik.
Nevladine organizacije (NVO) Omladinski kulturni centar iz Herceg Novog, Romska organizacija mladih Koračajte sa nama – Phiren amenca iz Podgorice i Građanski kreativni centar sa Cetinja učestvovale su u
Predstavnici Vlade, osam crnogorskih opština i Savjeta Evrope potpisali su danas Memorandum o saradnji u okviru programa ROMACTED, čiji je cilj, kako je saopšteno, da se poboljša položaj Roma i Egipćana na lokalnom nivou.
Romska organizacija mladih "Phiren Amenca" je u periodu od 8. do 12. jula informisala više od 200 romskih porodica iz Podgorice o procesu legalizacije bespravno sagrađenih objekata kao i načinu pokretanja postupka za legalizaciju.
Romska organizacija mladih „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“ obilježila je četvrtu godinu od osnivanja i rada organizacije.
Upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih i primijenjenih studija vrši se u ponedjeljak 25. juna i utorak 26. juna. Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit polažu se u srijedu, 27. juna 2018. godine.
Njemačka organizacija Help raspisala je javni poziv za zainteresovane kandidate za obuku za Saradnike u socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana u oblasti zapošljavanja i socijalne zaštite.
  1. Drugi pišu
  2. Najčitanije
  3. Komentari
loader