ponedjeljak, 13 jul 2020

BRUCOŠI JESTE LI SPREMNI ZA STUDIJE?

Prvi upisni rok za osnovne studije počinje od ponedjeljka

U slučajevima kada se u prvom upisnom roku upiše manje kandidata od utvrđenog broja za upis, UCG organizuje drugi, odnosno treći upisni rok. Drugi upisni rok organizuje se u prvoj polovini jula, a treći u drugoj polovini avgusta


Objavio  jun 22, 2018

Upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih i primijenjenih studija vrši se u ponedjeljak 25. juna i utorak 26. juna. Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit polažu se u srijedu, 27. juna 2018. godine.

Konkurs je objavljen danas u dnevnom listu i na stranici Univerziteta Crne Gore (UCG), a u slučajevima kada se u prvom upisnom roku upiše manje kandidata od utvrđenog broja za upis, UCG organizuje drugi, odnosno treći upisni rok. Drugi upisni rok organizuje se u prvoj polovini jula, a treći u drugoj polovini avgusta.

Prijemni ispit moraju polagati kandidati za upis na studijske programe: medicina, stomatologija, arhitektura, psihologija i za upis na stručno-umjetničke studijske programe.

Uz prijavu za upis, kandidat  je dužan da priloži originalnu diplomu o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu, originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja, diplomu “Luča” ili ekvivalentnu diplomu, kopiju biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuću ličnu ispravu koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom, zatim diplomu (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom ili međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja.

Radi lakšeg odlučivanja Univerzitet Crne Gore je objavio informator za buduće studente 2018/2019. godine, koji možete naći na sajtu Univerziteta.

 

Poslednje azurirano petak, 22 jun 2018 20:50
portal Romalitika

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Login to post comments
  1. Drugi pišu
  2. Najčitanije
  3. Komentari
loader