srijeda, 03 jun 2020

Romska organizacija mladih obilježila četiri godine rada

Objavio  jul 02, 2018

Romska organizacija mladih „Koračajte sa nama – Phiren Amenca“ obilježila je četvrtu godinu od osnivanja i rada organizacije.

Predstavnici organizacije su ovom prilikom organizovali druženje za 20 mladih aktivista i volontera Phiren Amenca koji su učestvovali u kvizu pod nazivom „Koliko znaš o Romima?“ sa ciljem da se promoviše romska istorija, kultura i jezik.

Izvršni direktor Phiren Amenca, Elvis Beriša pozdravio je prisutne na početku druženja i zahvalio na davanju doprinosa u svim aktivnostima koji su za cilj imali unapređenje položaja romske zajednice, posebno djece kao najugroženiju kategoriju. U svom izlaganju osvrnuo se ukratko na rezultate koje je tim organizacije postigao u prethodnom periodu i najavio još intenzivnije aktivnosti koji za cilj imaju unapređenje položaja Roma u Crnoj Gori, sa posebnim fokusom na položaj mladih.

Beriša je prisutnima kazao da je za uspjeh organizacije zaslužan svaki njen član i volonter koji su svojom upornošću dali doprinos ostvarivanju misije i vizije organizacije, a Phiren Amenca će nastaviti sa organizovanjem raznih obuka i treninga u cilju osnaživanja mladih iz romske i neromske zajednice da budu korisni i aktivni članovi društva.

„S tim u vezi, već od ponedjeljka svi zainteresovani mogu da se prijave na Javni poziv za omladinski kamp koji organizujemo u saradnji sa NVO COSMO uz podršku Ministarstva sporta, a cilj nam je da umrežimo mlade iz romske i neromske zajednice kako bi zajedničkom sinergijom kreirali platformu za aktivno djelovanje i napravili pozitivne promjene u zajednici“, poručio je Beriša.

Mladim aktivistima i volonterima koji su učestvovali na obukama i akcijama koje je Phiren Amenca realizovala u prvoj polovini 2018. godine dodijeljeni su Sertifikati i Zahvalnice za pružanje doprinosa organizaciji.

 

Tokom druženja nije izostalo ni plesanje jednog od romskih kola „Gajde“ i uz muziku i ples proslavili četiri godine druženja i rada kako to posebno dolikuje romskoj zajednici.

Beriša je na kraju najavio projekte koji će za cilj imati unapređenje omladinske politike i omladinskog aktivizma poput projekta „Mladi za mlade“ čiju realizaciju Phiren Amenca započinje uskoro u saradnji sa NVO Prima, a uz finansijsku podršku Fondacije Ane i Vlade Divac.

Poslednje azurirano ponedjeljak, 02 jul 2018 13:09
portal Romalitika

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Login to post comments
  1. Drugi pišu
  2. Najčitanije
  3. Komentari
loader