utorak, 21 januar 2020

(NE)RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA

MRSS: Nijesmo objavili poziv za dodjelu stanova na Koniku

„Pratite redovno naš sajt, kada budemo objavili poziv mi ćemo ga i postaviti na našem sajtu“, rekla je Milena Kalezić za portal Romalitika i dodala da oni redovno ažuriraju sve pozive i dokumenta koja se tiču njihovog ministarstva


Objavio  jul 25, 2018

Na zvaničnoj fejzbuk (facebook) stranici organizacije NVO Mladi Romi juče je objavljen dokument u formi javnog poziva Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) za stanovnike kampa Konik.

Raseljena i bivše interno raseljena lica, koja borave na području kampa Konik 1 u Podgorici, pozivaju se u javnom pozivu da konkurišu za dodjelu stanova.

Redakcija portala Romalitika obratila se Ministarstvu rada i socijalnog staranja za više informacija o javnom pozivu međutim iz Ministarstva su tvrdili da oni nijesu objavili javni poziv te da ne znaju otkud informacija o tome u javnosti.

„Pratite redovno naš sajt, kada budemo objavili poziv mi ćemo ga i postaviti na našem sajtu“, rekla je Milena Kalezić za portal Romalitika i dodala da oni redovno ažuriraju sve pozive i dokumenta koja se tiču njihovog ministarstva. 

U pozivu koji je objavljen na fejsbuk stranici NVO Mladi Romi navodi se da je za apliciranje potrebno dostaviti potvrdu o statusu za sve članove porodice i rješenje o pravu na korištenje kontejnera. Osim toga, potrebno je dostaviti i potvrdu o socijalnom statusu. Takođe, dokaz o ostalim izvorima prihoda i dokaz da se lice/ca nalaze na Zavodu za zapošljavanje kao nezaposleno lice kao i dokaz o imovini u Crnoj Gori za nosioca domaćinstva.

Samir Jaha, direktor NVO Mladi Romi kazao je da su iz te organizacije saznali za javni poziv od njihovih korisnika.

Samir Jaha, direktor NVO Mladi Romi

„Informaciju smo dobili direktno sa terena od potencijalnih korisnika koji su nam se obratili za pomoć u pribavljanju dokumentacije. Oni su obavješteni od Sabita Pajazitaja inače zaposlenom u NVO Pravni Centar, koja ima svoju kancelariju i na Koniku“, objasnio je Jaha.

Na sajtu Ministarstva rada i socijalnog staranja nije objavljen javni poziv, a PR služba tvrdi da nije upoznata sa informacijom da je isti objavljen.

Međutim, Sabit Pajazitaj iz NVO Pravni centar kazao je za portal Romalitika da se svi zainteresovani mogu obratiti njemu lično za više informacija o tome kako da pribave potrebnu dokumentaciju, i da tu takođe mogu i konkurisati za stan.

Višenamjenski centar na Koniku

„Javni poziv je otvoren od 23. jula 2018. godine i trajaće sve do 16. avgusta 2018. godine. U kancelariji u kojoj radim na Koniku mogu dobiti više informacija o pozivu. Takođe, pružiću im svoju podršku u prikupljanju dokumentacije, bitno je da se do 16. avgusta preda dokumentacija“, poručio je Pajazitaj i dodao da je do sada već predato 20 zahtejva za dodjelu stana.

„Informaciju sam dobio od zaposlene u ministarstvo, Budimirke Đukanović koja je ovde kod nas došla sa Javnim pozivom i zamolila me da ih podijelim u Kampu sa ciljem da informišem stanovnike Kampa“, objasnio je Pajazitaj i dodao da ne zna zašto iz ministarstva negiraju da je objavljen javni poziv.

Do objavljivanja ovog teksta redakcija Romalitike i zaposleni u PR službi Ministarstva nijesu uspjeli da stupe u kontaktu sa Budimirkom Đukanović, inače zaduženom za realizaciju Regionalnog programa stanovanja u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Poslednje azurirano ponedjeljak, 30 jul 2018 21:44
portal Romalitika

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Login to post comments
  1. Drugi pišu
  2. Najčitanije
  3. Komentari
loader