utorak, 21 januar 2020

RUSKI BORAC DAO PRVU IZJAVU NAKON NEREDA U LAS VEGASU

Nurmagomedov: Vrijeđali su mi vjeru, oca, naciju...izvinjavam se svima

"MekGregor se hvalio slikom sa Vladimirom Putinom, ali mene je poslije meča odmah zvao predsjednik Rusije i kazao da se ponosi sa mnom kao i da mi čestita pobjedu", kazao je Habib Nurmagomedov


Objavio  okt 08, 2018

Habib Nurmagomedov je kazao nakon meča sa Konorom MekGregorom da je napao tim irskog borca zbog toga što su uputili niz uvreda na njegovu religiju i naciju.

Ovo je prvo obraćanje ruskog borca iz Dagestana nakon pobjede u meču za titulu prvaka UFC 229.

Nurmagomedov je dobio meč predajom u četvrtoj rundi, ali umjesto pobjedničkog slavlja je krenuo haos i na tribinama i u oktagonu.

Nakon što je Nurmagomedov preskočio ogradi u napao tim Konora MekGregora, jedan član njegovog tima je udario Irca u samom oktagonu.

Na kraju oba borca su napustila "T-Mobile Arenu" uz pratnju policije.

"Želio bih da se izvinim Atletskoj komisji Nevade. Ovo nije nešto na šta sam ponosan. MekGregor je isto vrijeđao i moju religiju i moju naciju i mog oca. On je u Bruklinu napao autobus i zamalo ubio dvoje ljudi, tako da ne mislim da će dugo da se priča o mom ponašanju", kazao je Dagestanac.

Nurmagomedov se osvrnuo i na samu predaju MekGregora.

"Kazao sam vam, njegov cijeli tim i on sam, oni su predodređeni za predaju".

Dagestanac je kazao i njegov pogled na budućnost UFC-a.

"Ovo je sport u kojem je vladalo međusobno poštovanje među borcima. Ovo nije sport za vrijeđanje protivnika. Ne smijete da komentarišite nekome vjeru i naciju. One su za mene konkretno vrlo važne. Još jednom izvinjavam se i Las Vegasu i Nevadi. Znam da će me otac prebiti zbog ovakvog ponašanja", kazao je Nurmagomedov.

Na kraju Nurmagomedov se osvrnuo i na predsjednika Rusije.

"MekGregor se hvalio slikom sa Vladimirom Putinom, ali mene je poslije meča odmah zvao predsjednik Rusije i kazao da se ponosi sa mnom kao i da mi čestita pobjedu", kazao je Habib Nurmagomedov.

Benjamin Šalja

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Login to post comments
  1. Drugi pišu
  2. Najčitanije
  3. Komentari
loader