četvrtak, 09 jul 2020

Rocky je bio na dnu

U suzama se odrekao najboljeg prijatelja

Prva stvar koju je kupio kada je dobio prvi honorar bio je pas kojeg je prodao.


Objavio  feb 03, 2018

U životu se s vremena na vrijeme dogode situacije u kojima moramo donijeti teške odluke, a neke od njih mogu čovjeku slomiti srce. Slyvester Stallone je sve to proživio.

Na početku karijere popularni Slyvester Stallone bio je toliko siromašan da je glumio u pornićima i ukrao ženin nakit i prodao ga. Stvari su krenule do te mjere nizbrdo da je 1971. godine postao beskućnik i tri je noći spavao na autobuskoj stanici u New Yorku. Nije imao za stanarinu niti za hranu. Najniže je pao kada je u trgovini pićem strancima pokušao prodati svoga psa Butkusa. Nije imao novca da ga hrani. Prodao ga je nekom čovjeku ispred dućana za samo 40 dolara. Od voljenog psa oprostio se u suzama.

Nakon dvije nedjelje gledao je bokserski meč između Mohammeda Alija i Chucka Wepnera i to ga je inspirisalo da napiše scenarij za slavni film 'Rocky'. Napisao ga je za 20 sati. Pokušao ga je prodati i ponuđeno mu je 125.000 dolara. No imao je jedan uslov: Želio je glavnu ulogu u filmu. Htio je biti glavni lik, Rocky. Ali studio ga je odbio. Željeli su pravu zvijezdu.

Rekli su mu da 'izgleda smiješno i smiješno govori' i on je otišao sa svojim scenarijem. Nekoliko nedjelja kasnije, studio mu je ponudio 250.000 dolara za njega. Odbio je. Zatim su ponudili 350.000 dolara. I to je odbio. Željeli su njegov film, ali ne i njega. Istrajao je na svom 'ne'. On je morao biti u filmu.

Nakon nekog vremena, studio se složio s njegovim zahtjevom i dao mu 35.000 dolara za scenarij i dopustio mu da glumi glavnog lika, a ostalo je istorija. Film je osvojio tri Oscara, a Stallone je nominovan za najboljeg glumca.

Prva stvar koju je kupio kada je dobio honorar bio je - pas kojeg je prodao.

Stallone je toliko volio svog psa da je tri dana stajao ispred prodavnice pića i čekao čovjeka kojem ga je prodao. Čovjek s psom pojavio se trećeg dana. Stallone mu je objasnio zašto je prodao psa i molio ga da mu ga vrati. Čovjek je odbio. Ponudio mu je 100, 500 pa 1000 dolara. Čovjek ga nije želio prodati. Vjerovali ili ne, Stallone je morao dati čak 15.000 dolara za psa kojega je prodao za 40 dolara. Ali dobio ga je natrag.

 

Izvor: 24sata.hr

Poslednje azurirano utorak, 06 februar 2018 00:30
portal Romalitika

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Login to post comments
  1. Drugi pišu
  2. Najčitanije
  3. Komentari
loader